19 december, 2012

Ljus i glas

I helgen hann jag med en hel del pysslande här hemma, bland annat satte jag ihop den här ljuslyktan. Älskar att den både är en kombination av ljushållare och blomkruka. Jag fick idéen från en inredningstidning där de sålde cylinderformade ljuslyktor med ljus i (som var för dyra för min budget) och tänkte att det är det perfekta DIY projektet till vårt hem. Enkelt, roligt och framförallt billigt att göra själv. Try it out!

Du behöver: en glasburk (finns att köpa billigt på Ikea eller i second hand butiker), blockljus, gröna blad och kastanjer. För att göra den mer julig kan du använda granris och till sommaren blad och blommor.

Jag kommer ha den som en centerpiece till min middagsdukning i helgen men fram tills dess får den stå på en piedestal bredvid soffan.

6 reaktion på “Ljus i glas

 1. Cissi

  Verkligen jättefint men jag är lite orolig för brandrisken, löven kan ju börja brinna. Lämna den inte oövervakad, vill inte att ni eller er lägenhet skadas. Julkramar!

  Svara
 2. Pingback: Winter Candles in Glass · Candle Making | CraftGossip.com

 3. Kath

  I love this idea, I was bought 2 Pillar candles which are both remote control and have flickering lights in (so much more lifelike that I have seen before). They will look lovely in a couple of these.
  Thank you so much for sharing.
  Hugs Kath

  Svara
  1. Victoria Inläggsförfattare

   I’m glad you like my little project and it would be so much fun if you would like to share your own pictures from your project? :)

   Svara
 4. Pingback: Easter | victoriabrikho.se

 5. Pingback: DIY Winter Season | victoriabrikho.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>