ABOUT

banner2

VictoriaBrikho.se is all about following your dreams and creating a beautiful life.
I share daily inspiration, fashion outfits, DIY projects and moments from my everyday life.

Welcome to my blog and my life as I live it.

Välkommen till min blogg och kul att du klickat dig hit för att läsa om vem jag är. Jag heter Victoria Lenefors, tidigare Brikho, är 28 år och jobbar sedan fyra år som tandläkare. Jag är syrian, har hjärtat åt vänster och har blivit lite av ett träningsfreak de senaste åren. Den 9 juni 2012 gifte jag mig med mannen i mitt liv och tillsammans skapar vi nu vårt framtida liv ihop och följer våra drömmar. Den här bloggen handlar om just det, om drömmar. Att skapa dem, sträva efter dem och att leva dem.

Lämna gärna en kommentar!

Mitt politiska engagemang – This is my story

Mina föräldrar är födda och uppvuxna i Mellanöstern. De flydde till Sverige på slutet av 70-talet från kriget i Libanon och förtrycket mot syrianer/assyrier i Mellanöstern. Den politiska situationen gjorde det omöjligt för min pappa som kristen och politiskt aktiv att vara kvar. Sommaren -76 satte sig min pappa i det sista flygplanet som kom att lämna Beiruts Internationella flygplats och landade på Arlanda flygplats. Här började ett nytt liv att formas, ett liv med nya möjligheter.

Sverige är ett möjligheternas land på så många sätt. Mina föräldrar fick chansen när de kom hit att börja studera på universitet, vilket är få förunnat i Mellanöstern om du inte har pengar. Vår lilla lägenhet byttes så småningom mot ett stort radhus i takt med att vi fick det bättre ekonomiskt. Jag fick möjlighet att studera till tandläkare på Karolinska Institutet och kan numer titulera mig som Leg. Tandläkare. Detta hade varit en omöjlighet om mina föräldrar hade stannat kvar.

Socialdemokratin pratar ofta om klass och att genomgå en klassresa. För mig, som för många andra, känner jag inte till något annat Sverige än ett Sverige uppbyggt av socialdemokratiska värderingar. Ett Sverige där alla barn får gå i avgiftsfri skola, där man får hjälp om man är sjuk eller blir arbetslös, där ett barn kan få växa upp och bli precis vad den vill för att storleken på föräldrarnas plånbok inte är ett hinder. Ett samhälle där människor känner sig fria och trygga för att det skapas möjligheter för alla individer att styra över sina liv och sina livsval. Ett samhälle som låter människor förverkliga “sina bästa stämningars längtan” som Hjalmar Branting uttryckte det. Denna frihet till att kunna forma sitt egna liv har tillåtit mig att genomgå den klassresa som jag har gjort och har lett till att jag är den jag är idag. Jag, mina föräldrar och samhället har hjälpt mig att bli den människa jag är idag och för detta kommer jag alltid att vara socialdemokratin trogen.

Trots allt detta är inte samhället vi lever i perfekt. Det finns fortfarande många orättvisor i samhället och det var detta som gjorde att jag tog steget under mitt första år på gymnasiet och blev politisk aktiv och gick med i SSU.

Efter valet 2010 sitter jag numer som ledamot i Huddinge kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och ersättare i planerings- och personalutskottet. Jag sitter även som ledamot i gymnasienämnden. Under mina kommande fyra år i Huddinge kommunfullmäktige vill jag fortsätta arbeta för alla människors rätt till ett eget boende och jag vill se en nolltolerans mot hemlöshet. Jag vill se till att alla unga människor kan flytta hemifrån genom att bygga och erbjuda fler bostäder för unga.

Mitt engagemang sträcker sig även utanför kommunpolitiken. I mitt arbete som tandläkare möter jag ofta barn och vuxna i utsatta situationer och där rätt till en god hälsa och en god tandvård inte alltid garanteras. Det kan vara människor som är asylsökande eller papperslösa som endast har rätt till akutvård men som inte omfattas av det generella tandvårdsstödet. Det kan vara människor som är socioekonomiskt svaga och inte har möjlighet att bekosta sin tandvård och därför väljer att avstå från vård. Jag möter allt för många människor som väljer att dra ut tänder istället för att laga de för att de inte har råd. Sverige ska inte bli ett samhälle där man kan se på människors tänder vilken klass de tillhör, därför kommer jag arbeta för att tandvården ska ingå i Hälso- och sjukvårdens taxa.

Det finns många orättvisor i världen och som socialdemokrat tror jag på internationell solidaritet. Jag känner väldigt starkt för att alla barn i världen ska ha lika rätt att få vara barn. För mig är det otroligt viktigt att alla barn får en chans att leva ett bra liv,  i många fall en chans att få fortsätta leva. Många barn dör idag av vanliga sjukdomar som det finns vaccin mot och där hjälpinsatser med matersättningsmedel, vatten och vaccin är livsavgörande. Där har politiken misslyckats.  Jag anser att politiken behöver ha en tydlig internationell dimension där Sverige är med och bekämpar den globala fattigdomen och är aktiv inom EU och FN. Jag tror på bistånd och välgörenhet, därför är jag månadsgivare till ett flertal ideella organisationer. Det är kanske en naiv inställning men att investera i människor leder till en förändring av deras liv och förhoppningsvis tar det oss ett steg närmare en mer rättvis och jämlik värld.

Kontakta gärna mig på victoria_brikho@yahoo.se