DIY: chalkboard label jars

chalkboard-labels-tags-and-signs-500x382

Innan jag lämnade New York passade jag på att köpa med mig hem en del pysselredskap inför framtida projekt. Det är betydligt billigare i USA och utbudet är även större. Något jag valde att köpa med mig hem var en bunt klisterlappar och etiketter.

Jag är som bekant en vän av ordning och gillar att saker och ting står på sin plats. Inte minst i köket. Att sätta etiketter på glasburkar är ett snyggt sätt att visa innehållet. Jag valde dessutom att måla mina etiketter med skoltavelfärg. Lätt att sudda bort om man ska byta och så ger de en skön lantlig känsla i köket. Så detta har jag pysslat med i helgen. Bland annat.
Här kommer en guide över hur jag gjorde:

Art-Craft-Supplies-Chalkboard-Paint

Du behöver: Förvaringsburkar (dessa är köpta på Ikea), tavelfärg (jag köpte min på Panduro), pensel, papper (jag använder mig av färdiga mallar som jag köpte i en hobbybutik i New York), sax, kritor och klister.

1. Börja med att stryka ett lager färg över etiketterna. Jag använder mig av etiketter med färdiga klisterlappar på men det går att klippa till det mönstret du önskar och sedan måla dessa.
2. Låt första lagret av färg torka i ca 4 tim, sedan strycker du på ett lager till och låt torka lika länge.
3. Klipp ut etiketten efter mönstret. (Jag trodde att det skulle gå att dra av etiketten direkt från mallen men p.g.a färgen gick det inte)
4. Lossa försiktigt den färgade etiketten.
5. Klistra fast den på önskad plats på burken. Färgen måste torka minst 72 tim innan du kan skriva på den.

cookie-jars-with-diy-chalkboard-labels

Här ser ni det färdiga resultatet.

You may also like